четвер, 8 грудня 2011 р.

Українська кухня

          Практична енциклопедія української кухні / упоряд. О. Скопненко, І. Ройтенберг. – К. : КАЗКА ;  АРКАИМ, 2007. – 208 с. : іл.



      Переглядати гарно ілюстровані кулінарні книги люблять усі жінки. Пропонуємо видання, цікаве всім, в тому числі майбутнім і професійним кухарям. Дана книга отримала премію єдиного міжнародного конкурсу у галузі літератури з кулінарії "Гурман".
     
На сторінках енциклопедії ви знайдете відомості про історію української кухні, про основні продукти, способи їх обробки, приготування та зберігання, традиційні, сучасні та обрядові страви. Всього понад 100 рецептів, яскраво проілюстрованих фотографіями, що відображають етапи приготування.













 






четвер, 1 грудня 2011 р.

Франція


Історія французьких бібліотек сягає до 7 ст. На сьогоднішній  час Франція має більше 1000 публічних, а також кращі університетські і спеціалізовані бібліотеки. Діяльність книгозбірень перебуває під сильним адміністративним і законодавчим контролем.




       
    Національна бібліотека Франції (фр. Bibliothèque Nationale de France або BNF) – найбагатше зібрання франкомовної літератури у світі. Основою фонду найбільшої бібліотеки країни, яка заснована в 1368 році, послужили книжкові зібрання королів, найцінніша частина – Кабінет медалей та манускрипти.

               
     Основний фонд зберігається в чотирьох висотних вежах, які спорудили у вигляді розкритих книг.  Сховище носить ім'я Франсуа Міттерана.                                                                                   Національна бібліотека однією з перших  світі оцифрувала найбільш цінні й важливі фонди, заснувавши електронну бібліотеку «Ґалліка», яка  розміщена  для вільного доступу в інтернеті.